Recept för: 10 pers
Fiberrik ugnspannkaka

Recept från: Färsodlarna

Ingredienser:

  • Svenskodlad Vegofärs 8 dl
  • Mjölk 16 dl
  • Vetemjöl 8 dl
  • Ägg 8 st
  • Salt
  • Socker
  • Smör
  • Grillost 300 g
  • Lingonsylt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa färsen tillsammans med hälften av mjölken slät i en mixkanna eller med stavmixer.
  3. Häll över allt i en bunke eller blandare, häll ner mjölet och blanda tills det är klumpfritt.
  4. Tillsätt sedan resterande mjölk och ägg och smaka av med salt och socker.
  5. Smörj en plåt med smör, häll sedan i smeten och grädda i ugnen i 30-40 min.
  6. Under tiden pannkakan gräddas skär grillosten i små kuber ungefär 0,5 cm.
  7. Stek sedan grillostbitarna i smör tills helt gyllenbruna och lägg på ett papper.
  8. När tjockpannkakan är klar skär upp den och servera med lingonsylt och stekt grillost.