Mycket smak av paprika och vitlök tillsammans med fräschör och krämighet från dressing och salladsost – så gott!
Recept: Scan Sverige AB
Ingredienser:
- 2 kg blandfärs
- 2 msk riven vitlök
- 2 gula lökar – grovt rivna
- 1 msk paprikapulver
- Salt och peppar
- SmörDressing:
- 2 dl ajvar
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 vitlöksklyfta – riven
- 0,5 dl finhackad persilja
- SaltTill servering:
- Pitabröd
- Salladsost
- Grönsallad
- Grönsaker i säsong
Gör såhär:
- Blanda snabbt ihop färsen med lök och kryddor (gärna dagen innan så smakerna hinner utvecklas i köttet). Forma cigarrformade biffar som sedan steks i smör tills de är helt genomstekta.
- Blanda dressingen och servera biffarna i pitabröd med alla härliga tillbehör.
Tips och trix!
Perfekt som färgglad och aptitretande buffé där gästerna får plocka ihop sin egen portion. Cevapin går fint att göra storskaligt i förväg och sedan värma, de fungerar väldigt bra med stekt potatis till som alternativ.