Mellanmålet kommer ofta i skymundan och får inte lika stort fokus som lunchen. På Mellis Summit den 6 mars samlade vi kockar, rektorer och dietister med skarpa idéer för att höra mer om hur vi kan utveckla mellanmålet på skolorna, förskolor och äldreboenden. Norlandia förskolor Ferdinand öppnade upp sin förskola och lagade maten till eventet.
Under eftermiddagen serverades en smarrig mellanmålsbuffé med produkter från Wasa och Orkla Food Solutions, som båda jobbar för att inspirera till bra och goda mellanmålsrecept.
Menyn som serverades:
– Cheesecake med Wasas kanelknäcke och bärkompott
– Tunnbröd snitt med färskost, Kalles kaviar, ägg och dill
– Liva Energi Nyponsoppa med kvarg och granola på baljväxtfärs
– Knäckebröd från Wasa med laxpastej från Abba, gurka och rödlök
– Hembakat surdegsbröd med pålägg
– Rawfoodbollar med kokos och kardemumma
Förutom diskussion om mellanmålet så kom frågor om utvecklingen i branschen, den växtbaserade kosten och hur vi kan höja nivån på maten på seniorboenden.
Stort tack till våra partners Wasa/Barilla och Orkla Food Solutions.