Recept för: 10 pers
­Paneer i gryta på Tages vis

Recept: Från Tage Lindblom

Ingredienser:

600 g Paneer (TL art nr 73001) SOK bäst i test
300 g Hackad beredd lök (TL art nr 80450)
1 L Krossade tomater (TL art nr 10635)
3 msk Riven ingefära (TL art nr 80402)
3 msk Pressad vitlök (TL art nr 80400)
0,5 dl Tomatpuré (TL art nr 10601)
1 L Kokosgrädde (TL art nr 211201)
1 msk Pressad chili (TL art nr 80417)
200 g Färsk spenat
2-3 msk Garam masala
2-3 msk Honung (TL art nr 39085, 39089, 39094)
5 dl Basmatiris (TL art nr 60006) + 1 L vatten

Till servering:
Naanbröd

Gör såhär:

Fräs vitlök, lök, ingefära och tomatpuré med garam masala innan du tillsätter krossad tomat, kokosgrädde och pressad chili. Låt såsen puttra 15–20 minuter.

Tillsätt tärnade paneer och spenat. Krydda upp grytan med salt och peppar.

Serveras med basmatiris och naanbröd.