Recept: Från Scan
Ingredienser:
1,6 kg Falukorv, strimlad
200 g Gul lök, hackad
200 g Morot & palsternacksmix (fryst)
0,6 liter Matlagningsgrädde
300 g Chilisås
300 g Vatten
150 g Rött matlagningsvin
100 g Äppelmos
100 g Mango chutney
15 g Curry
15 g Köttbuljong
15 g Grönsaksbuljong
2 msk Dijonsenap
Gör såhär:
Fräs korv, lök, curry och morotsmix i en stor gryta i lite matolja. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt koka ca 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt med äppelmos och mango för sötma. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.
Servera med ris.
Kockens tips: Byt gärna ut falukorven mot vår vegetariska måltidskorv för en vegetarisk servering, kom ihåg att bryna korven ordentligt innan du tillför övriga ingredienser.