Recept: Från Tage Lindblom
Ingredienser:
Bulgur & Gröna linser (TL art nr 18009)
Svarta bönor (TL art nr 20351)
Rödkål
Olivolja (TL art nr 54050)
Citron
Avokado
Sparris
Ägg
Chilidressing:
Köksfraiche (TL art nr 2106)
Majonnäs
Pressad chili (TL art nr 80417)
Gör såhär:
Krydda upp salladsbasen med olivolja, salt och peppar. Välj att servera den varm eller kall.
Koka ägget till lös/krämig konsistens. Strimla rödkål och marinera med citron och olivolja, krydda upp med salt och svartpeppar. Blanda alla ingredienser till chilidressingen.
Montera bowlen och toppa med dressingen.
Värm oljan och fräs av durrakornen. Tillsätt vinet och koka av, därefter späd med buljong allt eftersom under omrörning. Kornen tar ca 40 minuter för att bli genomkokta och lagom al dente.
Tomatsmör: Bryn smöret med tomatpuré under vispning.
Avsluta likt vanlig risotto med en klick smör och finriven parmesan. Smaka upp med salt och peppar.
Servera Durrotton med det brynta tomatsmöret och grillad sparris på toppen, avsluta med riven parmesan och nymald svartpeppar.