Leilas bästa mathack!
Publicerad: 2024-05-06

Ambassadörerna till Sveriges Offentliga Kockar jobbar ute på några av landets bästa förskolor, skolor och äldreboenden. Varje dag serverar de många gäster, med olika matpreferenser, favoriter och kanske ofta gäster som är lite skeptiska.

Leila Dahlborg jobbar på förskolan Lunden i Stockholm där hon varje dag får vara kreativ så att alla råvaror används.

Ett av Leilas bästa mathack är ett perfekt knep för att minska matsvinnet.

Rotfruktschips

Skala morötter, palsternacka, kålrot och liknande rotsaker med en potatisskalare. Om du väljer rotselleri är det bäst att använda rivjärn.

Massera skalet med lite olja, lägg upp på ett bakplåtspapper och baka i ugnen på 150 grader till att det blivit krispigt.

Prova du och dela en bild på dina krispiga chips på Instagram och tagga @sverigesoffentligakockar

Bild: Istock