Var jobbar du?
– Jag jobbar på Tubberödshus äldreboende som kock, och har varit här i 12 år. Vi finns på Tjörn, en liten Ö ca 6mil utanför Göteborg.
Vad har du för bakgrund?
– Jag har varit här sedan jag gick ur gymnasiet, där jag gick Hotell & Restaurang linjen på 3 år. Min bakgrund är väl mer att jag har formats här till den jag är idag när det gäller matlagning. Jag började som sommarjobbare och blev då sedan kvar. Har utvecklats nått enormt på alla sidor, både inom matlagning, men också konsten att ta hand om äldre, man får en annan förståelse för dom äldre när man dagligen är i deras närvaro, och att maten har så stor betydelse. Och så klart mycket annat som tillhör.
Varför tycker du det är viktigt med nätverkande och att träffa andra i samma bransch?
– Jag tycker det är väldigt viktigt att man är med och nätverkar, både i lokala sammanhang och i övriga sociala medier. Man får nya kontakter, massvis med inspiration, tips och ideér och man kan även ge andra inspiration med sitt arbete. Att träffa andra i samma bransch är också en inspirationskälla, man kan lätt bli ”hemmablind” och träffa andra kockar som jobbar med samma sak fast kanske med andra begränsningar/tillgångar osv kan ge ett ny tänk. Man får tips och trix. Är ett win win år båda håll.
Vilken rätt är dina gästers favorit?
– Eftersom jag jobbar med äldre så är det hederlig svensk husmanskost som är favoriten här, fisk ligger dom varmt om hjärtat här på västkusten, saltlånga, lutfisk, torsk med äggsås osv..
Men tex pannbiff med stekt lök, kalops, ärtsoppa, köttfärslimpa ligger också bra till.