Var jobbar du och vad har du för bakgrund?
– Jag jobbar på förskolan Lunden i Stockholms innerstad Vasastan. Jag är undersköterska som skolade om mig till kock för 10 år sedan. Efter utbildning så deltog jag i Sveriges Mästerkock och efter det blev det lite kockevent och en vända i Spanien på restaurang därefter kock på hotell. Men efter att ga provjobbat hos Fredrik Rosell på hans förskola så blev jag så taggad och började jobba på förskolan Lunden och har aldrig ångrat att jobba med barn! Så kreativt och kul. Älskar verkligen mitt jobb!
Varför tycker du det är viktigt med nätverkande och att träffa andra i samma bransch?
– Det är viktigt att att höja varandra och statusen inom offentlig kök. Att kunna inspirera och inspireras. Att utbyta erfarenheter. Att göra våra jobb synliga. Att få information om nyheter, recept, utbildningar m.m.
Vilken rätt är dina gästers favorit?
– Många rätter är väldigt populära och vissa gillas mer av yngre och vissa av dom äldre. Men tror om alla ska vara eniga om favorit, både barn och pedagoger så är det den klassiska korvstroganoffen. Så mitt svar blir korvstroganoff med havreris