Ambassadörer

Hanna Ek

Var jobbar du?

– Karlbergs skola i Stockholm.

Vad har du för bakgrund?

– Efter att ha utbildat mig till kock på S:t Görans gymnasium arbetade jag på olika vegetariska restauranger. Sedan arbetade jag bland annat som pedagog och kock på olika förskolor. Gick en ettårig utbildning på Vårdinge folkhögskola som heter “Eko-vegetariskt kök” med fokus på god och hållbar mat. 

Arbetade därefter under fem år som köksansvarig på en trevlig liten förskola i Älvsjö. De sista två åren genomförde jag samtidigt en mycket givande utbildning vid Tuc Yrkeshögskola som heter “Arbetsledare inom måltidsservice”. Efter avslutad utbildning började jag på min nuvarande arbetsplats som arbetsledare och köksanvarig kock – vilket jag trivs mycket bra med.

Jag brinner för den gröna, växtbaserade maten och på fritiden driver jag ett instagramkonto som heter @lekmedmaten. Där delar jag med mig av lekfulla, färgglada tallrikar för att inspirera folk i alla åldrar att äta mer grönt, samt att få utlopp för mitt intresse för matkonst. En annan hobby är att odla ätbart och även ge sig ut för att ta del av naturens skafferi. 

Varför tycker du det är viktigt med nätverkande och att träffa andra i samma bransch?  

– För att alla är olika och det finns mycket att lära av varandra. Det är ett bra sätt att finna inspiration, ta del av idéer, kunskap och möjligheter att se saker ur nya perspektiv.

Vilken rätt är dina gästers favorit?

– Tacos, korvstroganoff, pasta med färssås m.m.