Recept: Från Scan
Ingredienser:
1,3 kg Nötfärs, blandfärs eller fläskfärs från Scan
900 g Anamma formbar baljväxtfärs
200 g Morötter
100 g Gul lök
60 g Äpplemos
12 g Salt
8 g Peppar
Gör såhär:
Grovhacka morot och lök och rosta i ugn (gärna dagen innan). Kyl ner och mixa med vatten till en slät puré.
Blanda alla råvaror väl och håll dom kalla, baljväxtfärsen har en metylcellulosa som har en enorm egenskap att suga upp eventuellt steksvinn från kött, men är känslig för temperaturer.
Forma önskade biffar eller bullar och stek på hög temperatur i ugnen till en innertemperatur
på 70 grader.
Servera som biff eller köttbulle tillsammans med kokt potatis och en god gräddsås.
Kockens tips: Smaksätt biffarna om du vill förändra karaktären. Tillsätt lite rökarom
och goda kryddor för att få en amerikansk biff.