Var jobbar du?
– Jag jobbar som kock och måltidspedagog på Hamiltons förskola i Helsingborg.
Vad har du för bakgrund?
– Jag har jobbat som kock i Serbien och i Montenegro innan jag kom till Sverige 1990, I Serbien har jag jobbat också som restaurangchef och lagat mat på vedspis. Jag kom till Sverige när jag var 25 år gammal, 1990 och började som lokalvårdare. Därefter utbildade jag mig till undersköterska och jobbade inom vården, på sommaren. Efter några år var min längtan till mitt yrke som kock så stor, att den drog mig till den offentliga måltiden. Jag har jobbat som kock i 24 år och det här är verkligen mitt mål i livet.
Varför tycker du det är viktigt med nätverkande och att träffa andra i samma bransch?
– Det är viktigt med inspiration, vi delar med oss av olika tips och kan utveckla våra idéer. Det blir en fin gemenskap, det ger styrka, hoppfullhet, man får upp ögonen för att man kan göra saker på andra sätt än vanligt och man utvecklar måltiden.
Vilken rätt är dina gästers favorit?
– Det finns många favoriter, här är några:
- Gratinerad fisk toppad med rostad lök , remouladsås och kokt potatis, serveras med gröna ärtor, morötter, kålsallader.
- Krämig tonfisksås med pasta, säsongsanpassad sallad/grönsaker
- Gratinerad tortillas bröd på ärtfärs, varierade grönsaker
- Raggmunkar med lingon., syrliga sallader
- Rotfrukslasagne med paprika pesto, timjan rostade potatis.
- Spagetti med krämig linssås och vinterns sallader
- Kikärtsgryta med kokosmjölk, potatis och restfest sallader