Recept från: Barilla
Ingredienser:
- Ca 30 st Barilla Lasagneplattormed ägg
- 1 1/2–2 l Barilla Tomat och Löksås
- 4 st aubergine
- 500 g spenat, tinad
- 4 st vitlöksklyftor
- 6 st mozzarellabollar, skivade
Bechamel
- 50 g smör
- 2 l mjölk
- 10 msk vetemjöl
- 5 dl riven parmesan
- 1 tsk muskot
- Salt
- Svartpeppar
Garnering
- Riven parmesan
Gör såhär:
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
Skär ner auberginen i mindre bitar, skiva vitlöken och stek sedan i en panna med olivolja.
Krama vätskan ur spenaten ordentligt och lägg sedan ner i pannan med auberginen och fräs några minuter. Salta och peppra och ställ sedan åt sidan.
Värm mjölken. Smält sedan smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, vispa samman och häll sedan ner den varma mjölken. Vispa så det inte blir klumpar. Smaka av med riven muskot, salt och svartpeppar.
Häll sedan ut lite tomatsås och bechamelsås i botten på ugnsformen.
Täck med lasagneplattor, fördela 1/3 av spenat och aubergine och lägg ut mozzarellaskivor. Toppa med lite av tomatsåsen och lite av bechamelsåsen. Gör sedan samma sak 2 gånger. Avsluta med lasagneplattor och lite tomat- och bechamelsås.
Riv över parmesan och ställ sedan in i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.