Recept för: 100 pers
Tabbouleh på matvete och äpple

Tabbouleh på Matvete och Äpple från Lina Grundskola i Södertälje är en fräsch och smakrik sallad som förenar det näringsrika matvetet med sötma från äpplen och en syrlig touch av citron. Den finhackade rödlöken och tomaten bidrar med både textur och färg, medan persiljan tillför en örtig fräschör. Rapsoljan binder samman smakerna och ger en mjuk konsistens. Perfekt som ett nyttigt och smakfullt tillbehör eller som en lätt huvudrätt.

Ingredienser:

  • 3 kg matvete
  • 3,75 dl citron, saft
  • 4 kg äpple, hackad
  • 2 kg rödlök, finhackad
  • 6 kg tomat, finhackad
  • 2 kg persilja, finhackad
  • 7,5 dl rapsolja
  • Salt, vitpeppar

Gör såhär:

  1. Koka matvete på låg värma i cirka 10 minuter och kyl därefter ned det.
  2. Häll citronsaft över äpplena så att de inte blir bruna.
  3. Blanda därefter alla ingredienser med olja och matvete.
  4. Smaka av med salt och låt stå 15 minuter innan servering.