Recept för: 100 pers
Kungens kycklinggryta

Denna kycklinggryta är säker på att vara en hjärtlig och läcker måltid som kommer att värma dig från Kävlinge. Servera den med ditt favoritbröd eller ris för en komplett måltid!

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 8 kg wokkyckling, stekt, strimlad
  • 1 kg champinjoner, skivade
  • 700 g purjolök, finskuren
  • 1 dl margarin, flytande
  • 4,5 l vatten
  • 2 l matlagningsgrädde
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl kycklingkrydda
  • 5 dl majsstärkelse
  • 850 g röd paprika, tärnad

Gör såhär:

  1. Börja med att fräsa champinjoner och purjolök i flytande margarin tills de blir mjuka och doftar gott.
  2. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, hönsbuljong och kycklingkrydda. Kom ihåg att kycklingen kommer att bidra med smak och öka i volym.
  3. Red grytan med majsstärkelse för att få den önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar enligt din smak.
  4. Lägg i den stekta och strimlade kycklingen och till sist tärnad röd paprika.
  5. Låt grytan koka upp och varva smaker.